APN настройки за стартиране на BSNL 3G/MTNL 3G на iPhone и iPad

Ако искате да стартирате интернет чрез BSNL/MTNL 3G услуга на iPhone 3G/3GS/iPhone 4 или iPad в Индия, тогава може да се наложи да конфигурирате мрежови настройки на вашето устройство, преди да влезете в мрежата. Също така, iPhone 4 и Apple iPad поддържат микро-SIM карти, така че първо трябва да отрежете нормалната си SIM карта ръчно или с помощта на резачка за Sim.

        

За да зададете APN за BSNL 3G на iPhone и iPad, отворете Настройки > Общи > Мрежа. Под Мрежови настройки отворете Мрежа за клетъчни данни и задайте APN като „bsnlnet“. Оставете полето за потребителско име и парола празни и рестартирайте устройството си.

APN настройки за MTNL 3G – Въведете APN като „pps3g“ (предплатено) и „mtnl3g“ (постплатено). Въведете „mtnl“ като потребителско име и „mtnl123“ като парола.

3G мрежата осигурява бързи скорости на пренос на данни като широколентов достъп, който зависи от интернет доставчика. Възможно е да не успеете да активирате BSNL 3G на пренесени заключени или софтуерно отключени устройства. Въпреки това, не би трябвало да има проблем, ако имате фабрично отключен iPhone.

За да тествате скоростта на интернет на iPhone и iPad, инсталирайте безплатното приложение Speedtest.net.

Споделете възгледите си, ако използвате 3G връзка на iPhone/iPad в Индия.

Етикети: AppleBSNLiPadiPhoneiPhone 4