Намерете своя изгубен телефон с Android с „Android Device Manager“ от Google

Google току-що обяви, че ще пусне Диспечер на устройства с Android за да помогне на потребителите да проследят изгубеното или откраднато устройство с Android. Въпреки че в Play Store има няколко приложения с подобна функционалност, но винаги е страхотно да имате интегрирана услуга от Google. Тази услуга за намиране на телефон ще бъде достъпна по-късно този месец на устройства с Android 2.2 или по-нова версия, като част от услугите на Google Play.

С Android Device Manager можете да намерите своя телефон или таблет с Android, като бързо звъните с максимална сила на звука, дори ако устройството е било заглушено. Можете също локализирайте устройството на карта в реално време ако е извън обсега ви, може би оставен в такси или ресторант. Показва информация като кога последното е било разположено устройството, последно е използвано и зоната, където вероятно се намира. За съжаление, ако не можете да възстановите откраднатия си телефон, можете бързо да изтриете всички данни на устройството, за да останете в безопасност и сигурност.

Проследяване? Можете да проследите откраднатия смартфон с Android чрез уеб интерфейса, който изисква да влезете в акаунта си в Google или използвайте официалното приложение за Android, което Google ще ви предостави, за да ви позволи лесно да намирате и управлявате вашите устройства.

Източник: Официален блог за Android

Етикети: AndroidGoogleNewsSecurity