Как да получите достъп до опциите за програмисти на Android 4.2 и Nexus 4

Наскоро Google обяви 3 нови устройства Nexus заедно с Android 4.2, нов вкус на Jelly Bean. Android 4.2 идва предварително зареден на LG Nexus 4 и предлага множество нови функции като камера Photo Sphere (заснемане на 360-градусови панорамни снимки), по-интелигентна клавиатура с писане с жестове, подобрен Google Now, бързи настройки, поддръжка за безжичен дисплей и много Повече ▼. Но едно наистина важно нещо, което липсва на Android 4.2, са настройки на програмиста. Наистина ли? Не, опциите за разработчици все още съществуват в Android 4.2, но Google по-скоро реши да ги скрие от настройките и да ги деактивира по подразбиране.

Причината за този ход изглежда, че Google сега е насочена към основните потребители, които обикновено не се нуждаят от опциите за разработчици и може би лесно могат да объркат телефона си, ако се занимават с настройките на разработчиците. Въпреки това, можете лесно да активирате опциите за разработчици на Google Nexus 4 и телефони с Android 4.2, което със сигурност искате да направите, за да включите USB отстраняване на грешки, често използвана опция.

За да активирате настройките за програмисти в Android 4.2 и LG Nexus 4, отидете на настройки > Всичко за телефона. Превъртете надолу до дъното и започнете да докосвате „Номер на сборка“. Трябва да докоснете номера на компилация 7 пъти, за да отключите опциите за разработчици. Сега се върнете към настройките и намерете опциите за програмисти в раздела Система. Видео по-долу:

Кредит за бакшиш: Android Central

Етикети: AndroidGoogleTips