WiFi Shoot – Прехвърляне на файлове между устройства с Android чрез Wi-Fi Direct

Функционалността Wi-Fi Direct беше внедрена в Android с въвеждането на Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Wi-Fi Direct позволява на устройства с Android 4.0 или по-нова версия с подходящ хардуер да се свързват директно помежду си чрез Wi-Fi, като по този начин ви позволява да споделяте данни между две устройства с Android по много по-бърз начин. За съжаление, Wi-Fi Direct е интегриран толкова зле на съвместими устройства, че средният потребител го намира за напълно безполезен. Това е така, защото дори след сдвояване известен още като свързвайки две устройства чрез Wi-Fi direct, няма опция за споделяне на файлове през Wi-Fi, за разлика от Bluetooth. За щастие, на WiFi Shoot приложението е първото по рода си в Google Play Store, което се възползва от технологията Wi-Fi Direct и ви позволява безпроблемно да използвате тази страхотна функция!

WiFi Shoot е безплатно приложение, което предлага лесен и ефективен начин за безжично предаване на снимки, видеоклипове и всякакви файлове директно между две устройства с Android с много висока скорост. Съобщава се, че приложението работи с чифт ICS+ устройства с поддръжка на Wi-Fi Direct, но може да не работи на всяко устройство поради лошото внедряване на Wi-Fi Direct на някои устройства. Безплатната версия на WiFi Shoot позволява споделяне само на снимки и видеоклипове, това ограничение може да бъде премахнато чрез надграждане до премиум версия за около $2.

Твърди се, че приложението работи успешно на следните устройства: Galaxy Nexus (GSM), Nexus 7, Galaxy S2 (международно), Galaxy S3 International (и двете на Ice Cream Sandwich и Jelly Bean), HTC One S, Galaxy S, HTC One V, Nexus 4.

~ Ние лично го тествахме между Galaxy Nexus (GSM) и Nexus 7 (само за Wi-Fi). Работи като чар, просто трябва правилно да следвате стъпките по-долу:

Първо, уверете се, че и двата ви телефона с Android имат опция за Wi-Fi Direct. Проверете го, като отидете на Настройки > Wi-Fi и след това докоснете менюто. Също така вижте, че и двете устройства са свързани към една и съща Wi-Fi мрежа и Wi-Fi е включен НА на двамата.

Използване на WiFi Shoot за споделяне на файлове безжично чрез Wi-Fi Direct

Инсталирайте приложението „WiFi Shoot“ и на двете устройства. Нова опция за споделяне WiFi Shoot ще се появи в менюто Споделяне. Стартирайте приложението на приемащото устройство. След това споделете файл (от изпращащо устройство), като изберете заснемане на WiFi, изберете подходящото устройство за покана и установете връзка. Докоснете Стреляй на приемащото устройство, за да получите файла.

    

Демо видео –

Пожелавам на всички наши скъпи читатели а Много Честита Нова Година. ?

Етикети: AndroidTips