Изтеглете Nokia Store и Nokia MixRadio App за Android (APK, пренесен от Nokia X)

Наскоро, Nokia X семейните телефони бяха представени на MWC 2014, гама, която представя първите устройства с Android от Nokia. Всички тези 3 телефона „Nokia X, X+ и XL“ работят с раздвоена версия на Android 4.1 Jelly Bean, очевидно смесен вкус на Android и Windows Phone. Nokia е променила изцяло потребителския интерфейс на X на Asha като Fastlane, плюс всички услуги на Google са премахнати и вместо това са заменени от собствения магазин за приложения на Nokia, MixRadio, Outlook.com, Skype, OneDrive, Here Maps, Here Drive и т.н.

Старши членОпсемник на форума на XDA-Developers вече пренесе някои приложения на Nokia X към Android. Първото приложение, пренесено от Nokia X, е Nokia Store, заместник на Google Play Store, а другото е Nokia Mix Radio.

Да инсталираш Магазин Nokia на вашето устройство с Android, просто заредете APK и се насладете на него, без да притежавате X телефон. Приложението Store може да бъде инсталирано, без да се променя build.prop но в момента остава на бял екран за зареждане, известен проблем, който ще бъде отстранен в следващата актуализация.

Въпреки това, за да инсталирате и стартирате Nokia MixRadio приложение на Android, първо ще трябва да модифицирате файла build.prop според дадените инструкции и след това да инсталирате APK. Изисква руутно устройство.

Източник: XDA форум [Nokia Store] [Nokia MixRadio]

Етикети: AndroidAppsNokia